SALA DE PROJECCIONS

 

En aquesta sala pots veure les nostres ofertes en documentals solidaris i un tipus de cinema diferent.

 


 

 

 

VIDEO DEL MES

OCTUBRE

 

 


POR UN TRAGO DE AGUA

 

Documental

Direcció: Brian Woods - Channel 4 International - Anglaterra - 2006

Duració: 49,09"

Cada dia, 300.000 nens moren per falta d'aigua, un recurs escàs i desigual distribuït que el dia de demà serà objecte de nombrosos conflictes.

A més, el canvi mediambiental amenaça amb empitjorar encara més la situació i la sequera de certes zones del planeta suposa ja un perill imminent.

Aquest documental que Odisea els presenta, ofereix una visió de la greu situació de l'accés a l'aigua, a través d'històries com la de Leno , un bolivià , que, malgrat viure al costat d'una depuradora, es veu obligat a caminar llargues distàncies per aconseguir aigua. Ens plantejarem si l'accés garantit a l'aigua ha de ser un dret universal, en un moment en què s'està convertint cada vegada més en una matèria primera cobejada com és avui el petroli.

Aquest vídeo mostra una realitat que hem de tenir en compte de manera preferent, en primer lloc que el problema de l'aigua té el seu origen en "la privatització", això ens col·loca en la posició social d'haver-hi alertes a evitar l'esmentada especulació privada, l'aigua no ha de ser privatitzada, el segon que ens mostra el documental, és que les fonts locals d'aigua no han de ser explotades, doncs es trenca el cicle local dels recursos aqüífers, hem de preservar els esmentats recursos des d'ara, i el tercer que ens mostra és que les companyies que comercien amb l'aigua han de ser combatudes i regulada pel poble, per evitar que siguin explotadores dels esmentats recursos.

  


 

 

 

 

 

 

MES DOCUMENTALS

 

 

 

VIDEO DE SETEMBRE:

 

EL ORDEN CRIMINAL DEL MUNDO

 

 


Duració : 43:51m - Espanya - 2006


Documental realitzat per TVE2 per al programa "En Portada". Aquest reportatge ens situa en el nou i actual context del món, explicant qui són els amos del mateix i com està tot controlat per uns quants i molt malgrat de molts.

Compta amb les entrevistes de Jean Ziegler relator de l' ONU , pertanyent a l'esquerra europea. Els seus assaigs són reconeguts mundialment, sent mostrats i sent discutits a moltes universitats europees. També, s'entrevista el sempre reconegut Eduardo Galeano , pertanyent a la idea esquerrana llatinoamericana.

"L'ordre criminal del món" és un dels millors reportatges realitzats per TVE d'aquests últims temps. No deixis passar l'oportunitat de veure-ho.

 

 

 

 

THE SHOCK DOCTRINE

 

Un film de : Alfonso Cuarón i Naomi Klein - Mèxic/Canada - 2007

Naomi Klein , autora del llibre "No Logo " i del documental " La Toma ", i el director mexicà Alfonso Cuarón han col·laborat junts en un curt que posa en imatges les idees del nou llibre de Klein " The Shock Doctrine " (La doctrina de xoc) en el qual es testifica com els promotors de la globalització han explotat les crisis econòmiques, els atacs terroristes i fins i tot els desastres naturals per imposar un conjunt de reformes socialment desastroses i políticament arbitràries.

Fent referència a l'economista neoliberal nord-americà Milton Friedman ("només una crisi, real o percebuda, produeix un canvi real") se suggereix que els governs democràtics aprofiten els moments en els quals la societat és més impactada per guerres, catàstrofes o atemptats per soscavar les llibertats i els drets laborals alhora que les politicas neoliberals triomfen privatitzant i expandint la depredació dels recursos.

 

 

 

 

 

 

LA NUEVA ESCLAVITUD

 

Canal de Televisió Cuatro - Espanya - 2007

 

Reportatge del canal quatre presentat per Iñaki Gabilondo , on se'ns mostra la immigració il·legal existent a Espanya i com aquesta és esclavitzada per un sector empresarial en concret, del sector de la construcció. És d'interès especial aquest documental perquè està passant al nostre propi país, no són notícies recollides d'un altre lloc.

El documental està partit en cinc parts que hem afegit en aquesta sala per a la vostra visualització.

 

 

1ª parte 8:32'' min.

 

 

2ª parte 6:00'' min.

 

3ª parte 6:56'' min.

 

4ª parte 9:38'' min.

 

5ª parte 9:58'' min.

 

 

 

 

 

NICARAGUA: LLEGIR PER VIURE

(2007) - Documental - Catalunya

Autor: IMATGES PER A LA SOLIDARITAT

Documental enregistrat per IMATGES PER A LA SOLIDARITAT on es mostra el desenvolupament del programa d'alfabetització "Yo, sí puedo" a Nicaragua.

Duració: 42:00 | Realitzat: 2007 | Location: Managua, Nicaragua - Marianao, Cuba - Barcelona

 

 


 

 

 

 

CLOWN'S

 

Autor: IMATGES PER A LA SOLIDARITAT - Catalunya - 2007

Reportatge video-Fotogràfic

Duració: 02:15

 

Video reportatge de la entrega de premis del concurs "Dibuixa un món solidari" fet amb els alumnes de les escoles L'entorn i El Frigolet de Porqueres.

L'espectacle va ser a càrrec dels alumnes de l'Aula de Teatre de Caldes de Malavella, dirigits sota la direcció d'en Marc Ciurana.

 


 

 

 

 

 

 

PROYECTO SEVILLA PALESTINA

 

 

Petit reportatge del programa del Canal Sur "Tesis" respecte al proyecte Sevilla-Palestina fet per integrants de l'Universitat de Sevilla.

Duració: 7:11 - Canal Sur programa "Tesis" - Andalusia - Juliol 2007

 

 

 

 

 

 

tornar a l'inici

IMATGES PER A LA SOLIDARITAT © 2007