• Català
 • Español
 • Read Time:2 Minute, 15 Second

  El passat divendres, 21 de maig, va finalitzar el rodatge del curt de ficció Lina. El film produït per les productores gironines LGC Films (Banyoles) i l’Associació la guerrilla comunicacional (Girona) s’ha filmat per diversos passatges de la província com Girona, Salt, l’Estany de Banyoles i el Pont del Cossei de Begudà, entre altres.

  Fotografia: @Jorroc

  A la producció han participat un elenc d’artistes de renom, com el basc Ramon Agirre (Amour, El dia de la bestia, Handia, etc.) Lupe Cartié (Julieta, Yucatán, Palmeras en la nieve, etc.) i Arántzazu Ruiz (Vent del pla, Vivir y otras ficciones, etc.). Totes tres han acompanyat a l’actriu Madiha Alali, natural de Salt. Al film també hi participen la Meritxell Yanes i en David Planas.

  Fotografia: @Jorroc

  L’equip tècnic ha estat format per la Mireia Pozo a la Direcció de fotografia, Joan Agramunt com a operador de càmera, Jordi Ribas com a tècnic de so, Jordi Bosch com ajudant de direcció, Olivia Cucala com estilista, Sno Sputnik a la direcció d’art, entre varis més. Ha col·laborat l’Eram, l’escola universitària d’audiovisuals de Girona, El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i l’Ajuntament de Banyoles. El film està patrocinat per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament amb la col·laboració de la Coordinadora d’ong solidàries de Girona.

  Fotografia: @Jorroc

  L’equip de producció ha estat integrat per membres de l’Associació La Guerrilla Comunicacional, Delfí Nierga com a cap de producció, Frederic Salvà com a runner i la mateixa presidenta Lola López en assessorament laboral.

  Amb la direcció del cineasta Juli Suàrez el curtmetratge mostra la història d’una nena siriana de dotze anys que acaba d’arribar sense la seva família. Durant el seu viatge d’exili la nena ha viscut situacions de violència, pel que arriba en un estat d’estrés posttraumàtic i tindrà que emprendre un procés de resiliència. “Hi ha un silenci global a la violència que pateixen els menors durant el seu viatge d’exili. Cada any, ja sigui voluntàriament o per coacció, milions de persones fugen de les seves llars a causa de conflictes armats, situacions de violència generalitzada, violació dels drets humans o catàstrofes naturals. Gairebé la meitat d’aquestes persones són nenes i nens, els més vulnerables als perills que comporten les migracions forçades”, diu el director, que considera que són uns fets silenciats pels mitjans de comunicació i els governs. Juli Suàrez vol treure a la llum aquestes situacions de vulnerabilitat, crear debat, i incentivar en els espectadors la seva capacitat de repensar uns esdeveniments determinants per a la comprensió del món actual.

  A partir del mes de juliol s’iniciarà el procès de postproducció i s’espera que el film estigui acabat cap a la tardor.

  Fotografia: @Jorroc

  La Guerrilla Comunicacional

  Més articles de

  La Guerrilla

  Perfiles en Redes Sociales