• Català
 • Español
 • Read Time:1 Minute, 23 Second

  23 de juny de 2021 a les 20h

  Parc Núria Terés – Sta. Eugènia (GIRONA)

  (Entrada gratuïta amb inscripció prèvia)

  Un poble sense memòria, no té identitat, és un poble perdut, sense futur, sense la seva llengua i la seva cultura, tot un patrimoni que hem de defensar, mantenir i difondre. Es aquest un dels principals objectius de la nostra associació. Per aquest motiu La Guerrilla Comunicacional organitza el concert Dos pal sac, a càrrec d’en Pep Gimeno “Botifarra”, per donar a conèixer al jovent gironí la música tradicional del camp, cançons que cantàven les nostres àvies durant la seva jornada de treball. Son canços de la terra, algunes, fins i tot improvisades, però que mostra la cultura popular de les nostres àvies i mares. Una recuperació de la memòria cultural i popular.

  Josep Gimeno i Montell, conegut pel nom artístic de Pep Gimeno «Botifarra» (Xàtiva, 19 de març de 1960), és un cantaor tradicional valencià amb una llarga trajectòria en la música com a element festiu.

  El 2006 va gravar el seu primer disc signat en solitari Si em pose a cantar cançons, que va ser guardonat amb el Premi Ovidi 2007 al «millor disc de folk i noves músiques». Des d’aleshores, ha publicat 8 discos i ha rebut un bon nombre de reconeixements, com ara el Premi Ovidi i Enderrock, la Distinció de la Generalitat Valenciana al Mèrit Cultural i la Medalla d’Honor del Consell Valencià de Cultura.

  És reconegut per la seua tasca de recopilació i conservació de la cultura musical valenciana. Des de 1976 ha dut a terme aquest important tasca i ha adaptat cançons de la tradició oral valenciana.

  Més articles de

  La Guerrilla

  Perfiles en Redes Sociales