• Català
 • Español
 • Read Time:3 Minute, 3 Second

  Podíem llegir ahir a la premsa gironina que la Flama del Canigó va arribar a la plaça del Vi de Girona i va ser rebuda per l’alcaldessa, Marta Madrenas. A continuació, la Flama es va traslladar a la Catedral i es va lliurar a diferents entitats, com l’Associació de Veïns Carme-Vista Alegre, que la va fer servir per encendre la foguera de les seves festes. Tot plegat acompanyat de diferents fotos del recorregut de la Flama.

  No vam poder llegir a la mateixa premsa cap referència al pas de la Flama per la perifèria, parlem de Santa Eugènia de Ter. 

  Però la Flama a més a més de passar per la Plaça del Vi, la Catedral i Vista Alegre també va passar per terres eugenienques. Aquesta era la crònica d’urgència divulgada per facebook: Ahir vam gaudir d’una vesprada molt emotiva amb el meravellós concert de Pep Gimeno «Botifarra» a Santa Eugènia de Ter (Girona). Un Botifarra en estat pur va emocionar a tothom. Abans, la presidenta de La Guerrilla Comunicacional va presentar l’acte i va donar pas a Jordi Vilajeliu, representant d’Òmnium Gironès que ens va lliurar la Flama del Canigò i va llegir el Manifest de la Flama. Tot plegat, com dèiem a l’inici, una vesprada molt emotiva i plena de reivindicacions: llengua, cultura i país. 

  A continuació teniu la presentació de la presidenta de LGC i quatre fotografies:

  Bona tarda a tothom i moltes gràcies per acompanyar-nos en aquesta nova activitat organitzada per La Guerrilla Comunicacional. Una associació sense cap ànim de lucre que va néixer el 2005 amb el nom d’Imatges per  a la Solidaritat, amb l’objectiu d’oferir, a través fonamentalment del món audiovisual, eines provocadores alhora que sensibilitzadores, és a dir, didàctiques i educatives, sobre les misèries del nostre món i els camins, les idees i les pràctiques que ens poden ajudar a canviar-lo per crear plegades un altre més just i fraternal, feminista, antifeixista i internacionalista on càpiguen tots els altres mons.

  Moltes gràcies per acompanyar-nos en aquest parc Núria Terés i Bonet, recordada educadora i lluitadora social, situat a la frontissa d’aquest poble eugenial amb la Vila de Salt, espai de cohesió i fil conductor d’històries, en paraules del dimoni Manel Mesquita. Un poble que ja al segle catorze -poca broma!- construïa ponts per facilitar el camí per la vida de gents de diverses procedències i que va continuar treballant per la convivència i la igualtat de drets amb republicanes escoles o actuals mancomunitats comunitàries. Un poble, doncs que ha cregut sempre molt en els valors de l’educació. 

  I gràcies novament per celebrar junts la Nit de Sant Joan festa de les festes als Països Catalans i altres indrets. Nit de fogueres i de cremar allò que ja no ens fa servei -avui podeu cremar les fotos dels borbons si no ho heu fet abans-, nit de bruixes i de petards, de coca i de cava, de ball i de cançons. 

  I per tot plegat, com a prèvia del luxe de concert «Dos pal sac» d’en Pep Gimeno «Botifarra», hem convidat a Òmnium Cultural, ja sabeu «llengua, cultura, país», i ara llibertat presos polítics i exiliats,  amnistia i autodeterminació. En Jordi Vilajeliu, vocal de la junta d’Òmnium Gironès ens porta un quinqué amb la Flama del Canigó i llegirà el manifest de la Flama. I de seguida cançons Desde la terra al nostre cor, passant per la memòria i les emocions”.

  Gràcies. 

  Salut i República!

  Santa Eugènia de Ter,  25 de juny de 2021

  Pere Nicolau Segon, el Negre

  Més articles de

  Pere Nicolau

  Perfiles en Redes Sociales