• Català
 • Español
 • Read Time:2 Minute, 59 Second

  Corria l’any de gràcia de 2016 -la resta ja no ho serien- quan l’alcalde de la ciutat va ser cridat al cap i casal per exercir d’MHP. La cadira que presideix els plens de la corporació va quedar buida. La dels quatre rius i una sèquia va haver de trobar la persona adequada per cobrir tant alta responsabilitat local. Desprès de dies i dies d’alcaldes accidentals i/o d’edat, de 17 dimissions en bloc en la llista municipal majoritària i al govern local… qui anava al 19è lloc -així- va assolir l’apreciada alcaldia. Ja tenim batlle nou. Va ser un 22 de gener de 2016, i a efectes legals -per no saber fer-ho bé a la primera- un 26 de gener.

  El 8 de març immediatament següent, un mes i poc després de la presa, el flamant alcalde plegava amb presses. I amb pública roda de premsa. No entraré en la descripció política de l’afer que parlaria de pactes antinaturals amb alguns grups municipals corporatius presents a la corporació, de negociacions sobre els emoluments (la pasta) mensuals per a l’implicat, de les tradicionals traïcions d’uns contra els altres i viceversa… res de nou: de las cosas del querer el poder pitit-pitit, en aquesta ocasió.

  On sí que voldria entrar és en explicar-vos el que m’he trobat avui a la xarxa, a todocoleccion.net*, una empresa dedicada a la intermediació en la compravenda d’articles via web:

  “Modalidad: Venta directa / Estado: Bueno (muy pocas señales de uso) / Sección: Libros de pedagogía

  + “Escola Santa Eugènia de Ter (1949-1981). Recull de vivències d’en Juan R. Romero Garganta”, dedicatòria autògrafa doble a Albert Ballesta. Juan R. Romero Garganta i M. Dolors Ponce Abadal. Palahí AG, amb el suport del Departament d’Ensenyament i la Diputació de Girona. 2015. 25 x 18,5 cm. 129 p. Rústica. Molt il·lustrat. Molt bon estat, pràcticament com nou. Matasegells d’entitat. Preu: 24 euros. (class. loc. Girona).”

  L’Efímer o El Pesseter

  Un dels pocs actes que va tenir temps de protagonitzar L’Efímer va ser el 15 de febrer de 2016. Despatx d’alcaldia. Signatura del conveni de cessió de documents de l’antiga Escola Santa Eugènia (popularment, el Col·legi Groc) a l’arxiu municipal de la ciutat de la sèquia i els quatre rius. Amb la presencia de l’esmentat Efímer, la regidora del territori i alcaldessa in pectore, l’arxiver en cap i la família lliuradora. Jo també hi era.

  La parella de professors, en senyal d’agraïment al senyor alcalde, li varen regalar el llibre citat i que s’acabava d’editar. Aquesta va ser/és la dedicatòria: “Al Sr. Albert Ballesta, esperem que amb aquest llibre conegui millor una part de la ciutat de Girona, l’antic poble de Santa Eugènia de Ter.”

  Deu dies més tard d’aquest acte protocol·lari, un nou ple municipal tirava per terra les aspiracions econòmiques del protagonista d’aquest guirigall nostrat, altrament anomenat l’estil gironí de fer política: no serien ni els 73.000 euros l’any pactats inicialment ni els 68.500 euros/any de després de les rebaixes.

  “Se m’ha acusat de pesseter, però com a funcionari de la Generalitat tinc un sou més alt que el que cobraria com alcalde” va remugar públicament el funcionari vitalici i la premsa local així ho va recollir. L’insult quedava registrat i el debat, servit: L’Efímer o El Pesseter?

  Pesseter, finalment. 24 euros són 24 euros.

  Obrim verkami? Tanquem articlet, basat en fets reals. 

  Manel Mesquita Monton
  Santa Eugènia de Ter (Gironès)

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà.

  Perfiles en Redes Sociales