• Català
 • Español
 • Qui som?

  La Guerrilla Comunicacional, LGC, va néixer el 2005 amb el nom Imatges per a la Solidaritat, que es va mantenir fins al 2012. Segueix essent, però, una associació sense ànim de lucre amb l’objectiu d’oferir, a través del món audiovisual, eines provocadores alhora que sensibilitzadores, i volgudament didàctiques i educatives, sobre les misèries del nostre món i els camins, les idees i les pràctiques que ens poden ajudar a canviar-lo per crear plegats un món més just i solidari. El juliol de 2018, amb el llibre Tengo algo que contarte. Correspondencia entre dos mujeres, de La Habanera i Vicentita, vam inaugurar un nou front editorial. Actualment, les activitats de LGC es centren prioritàriament en dos eixos: la lluita contra els analfabetismes, especialment l’analfabetisme polític, i la recuperació de la memòria històrica republicana.

  Els efectius de LGC es localitzen majoritàriament als Països Catalans, sobretot a les comarques gironines. I s’organitzen en nuclis, actualment Banyoles (Pla de l’Estany), Blanes (la Selva), Salt i Santa Eugènia de Ter/Girona (el Gironès) i properament Celrà (el Gironès) i Figueres (Alt Empordà). També, hi ha el nucli d’Euskal Herria, focalitzat a la població de Zizurkil (Tolosaldea, Guipúscoa) i patrulles localitzades a Barcelona i Dénia (Marina Alta, Alacant).

  Celebrem dues assemblees generals anuals —a Blanes i Salt— i una trobada més informal d’un cap de setmana oberta a tothom, l’Emboscada, al Mas Batllori de Cornellà del Terri (Pla de l’Estany).

  Descarrega la Memòria 2019

  Perfiles en Redes Sociales